Eiendomsmegler på Mallorca, eiendommer til salgs Mallorca, eiendommer Palma de Mallorca

MALLORCA

Mallorca er den største av Islas Baleares (Balearene) i det vestlige Middelhavet, 3640 km2 stor og med 790 800 innbyggere. Øyas hovedstad heter Palma de Mallorca. Øst for byen ligger øyas internasjonale lufthavn.


Øya består av et platå av jurakalk, som resulterer i flere dryppsteinshuler/grotte, de fleste finnes på sørøstkysten. 
Den høye fjellryggen Puig Major på1445 meter som ligger langs nordvestkysten beskytter mot nordavinden og gir et mildt klima. I dette området finner vi de kjente og meget flotte byene Sóllerog Portde Sóller, hvor mange kjente musikere og skuespillere har funnet sitt paradis.


Syd på øya finner vi de fleste storebadebyene som Palmanova og Magaluf. Senere år så har byen Alcúdia helt i nord tatt over mye av turist trafikken, spesielt fra Skandinavia.
Sørvest ligger Andratx og Port d Andratx, sistnevnte kjent for sin flotte båthavn og de dyre og eksklusive eiendommene langs åskammen rund byen.
I sørøst er det lavere fjell (500–600 moh.). Mellom fjellene ligger et fruktbart lavland der det dyrkes sydfrukter, grønnsaker og blomster. 


Øyas behagelige klima og naturskjønnhet har skapt en betydelig turisttrafikk, samt Mallorca er et av de mest besøkte feriestedene ved Middelhavet. Lufthavnen er travel med direkte destinasjoner til de fleste Europeiske land.


Siden masseturismen startet har Mallorca i betydelig grad endret karakter, og bebyggelse, infrastruktur og næringslivet er i vesentlig grad innrettet mot turistnæringen. Det drives imidlertid også et høyt utviklet jordbruk og ingen industri bortsett fra fremstilling av vin, brennevin og olivenolje, tekstil- oglærvarer, papir, glassvarer, keramikk m.m.

Palma de Mallorca, er hovedstad og ligger sørvest på Mallorca. Nesten halvparten av innbyggerene bor i Palma.
Byen består av en gammel bydel med bygninger fra 1600-tallet og fremover, og en nyere del som strekker seg mer enn 10 km langsmed Bahía de Palma. 
Mest kjente landemerke er den gotiske katedralen som ble bygget i tidsrommet mellom 1230 og 1601. Den Mauriske borgen som senere ble Kongeslottet Almudaina samt børsen, La Lonja fra 1400 tallet som nå er kunstmuseum.


Det er verd et besøk i gamlebyen. Mange gode restauranter og et must å ta turen innom Bar Abaco, en helt unik opplevelse.
Palma ble antakelig grunnlagt av romerne 123 f.Kr. Byen stod senere under maurerne og het til 1716 Ciudad de Mallorca.